Két méretben érkezik a megújított iPad Pro

Az átdolgozott iPad Pro táblagép látványosan megváltozott, szakított az évek óta megszokott kialakítással és hasznos fejlesztéseket kapott.

Szépek és villámgyorsak

Első szembeötlő változás, hogy a 11 / 12,9 hüvelykes Liquid Retina kijelzőket, minden oldalról lényegesen karcsúbb káva szegélyezi. A fogyókúra az ujjlenyomat-szenzor kidobásának és a fizikai Home gomb elhagyásának köszönhető, hiszen a készülékek védelméről immár a Face ID gondoskodik. A vékonyabb burkolat alá az iPhone XS telefonban debütáló A12 chip átdolgozott változata került. Az A12X Bionic elnevezésű variáns négy teljesítményre kihegyezett, s négy energiagazdálkodásért felelős magot tartalmaz, amelyek párhuzamos munkavégzésre is képesek. A grafikus feladatokat hétmagos integrált GPU végzi; a hibátlan felhasználói élményt a ProMotion technológia szavatolja.


Az iPad Pro alapváltozata mindössze 64 GB belső tárhelyet kínál, de akár 1 TB méretű tároló is választható. Jack csatlakozó a trendekhez igazodva nincs, s érdekesség, hogy a Lightning konnektor helyére USB-C portot pakoltak. A változtatásnak köszönhetően a készülék már hordozható áramforrásként is használható, bár az iPhone telefonok töltéséhez átalakítóra van szükség. Az új táblagép igény esetén 5K kijelzők kiszolgálására is alkalmas, négy hangszórót visel, amelyek egészen korrekt hangminőséget biztosítanak. A hátoldalra 12 megapixeles kamera került, ami 60 fps mellett képes 4K felvételek rögzítésére. A beépített telep tíz órás üzemidőt biztosít.

Ha maradt még a zsebpénzből

Az új táblagépekhez számos opcionális kiegészítő is vásárolható. A Smart Keyboard Folio (64.990 / 72.490 Ft) mágnesesen kapcsolódik az iPad Pro hátlapjához, kinyitva teljes billentyűzet, míg becsukva elegáns és könnyű védőtok. A kiegészítő két kitámasztási lehetőséget biztosít, így mindig a legideálisabb szögbe állítható a kijelző.

Az Apple Pencil (49.500 Ft) rajzolás mellett jegyzeteléskor és dokumentumok szerkesztése közben tehet jó szolgálatot. Ez az eszköz is mágnesesen csatlakozik az iPad Pro oldalához, automatikusan összekapcsolódik a készülékkel és tölteni is önállóan kezd. Új szolgáltatás, hogy dupla koppintással pillanatok alatt lehet váltani a funkciók között. Az iPad Pro 11” 309.990 forintos áron szerezhető be, míg az iPad Pro 12,9” változatért 379.990 forintot kell kifizetni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?