A Barnes & Noble a közelmúltban bemutatta eddigi legnagyobb táblagépét, amit elsősorban elektronikus könyvek olvasásához ajánlanak.

Főként olvasáshoz ajánlott

A készülék többfunkciós táblagép, ami 10.1 hüvelykes, 1900 x 1200 képpont felbontást kínáló IPS kijelzőt (240 ppi) visel. A panelt tiszta kép megjelenítésére képes, de jellemzőit elsősorban az olvasáshoz optimalizálták. Sajnos a processzor típusáról és RAM mértékéről nincsenek adatok, egyedül a bővíthető 32 GB belső tárhelyről tesz említést a termékleírás. Az eszköz közvetlen hozzáférést biztosít a Barnes & Noble e-könyvtárához, míg a beépített könyvolvasó szinte az összes népszerű formátumot kezeli.

A NOOK 10.1 táblagép mindkét oldalára 2 megapixeles kamera jutott, ami szinte csak jelzésértékű, komolyabb képrögzítésre nem alkalmas. Az USB-C konnektoron keresztül tölthető telep a gyári adatok szerint 8,5 óra üzemidőt biztosít. A hálózat kétsávos WiFi segítségével érhető el, míg a fej- és fülhallgatók 3,5 mm-es konnektorra dughatók. A kifejezetten alapszintű, de olvasáshoz elfogadható táblagép mindössze 130 dollár ellenében vihető haza.