Az AirDots és az Apple AirPods közötti egyezést lehetne ugyan a véletlen számlájára írni, de sokkal valószínűbb, hogy kreatív újrahasznosítás történt.

Teljes szabadságot kínál

A Xiaomi AirDots a szembeötlő hasonlóság ellenére, több tekintetben is eltér az alapjául szolgáló készüléktől. A füles Bluetooth 5.0 technológiát használ, ami stabilabb kapcsolatot és jobb hangminőséget biztosít, mint a korábbi generációk. A hangszigetelést és a pontos rögzítést, szilikon illesztékekkel oldotta meg a gyártó.

A fülhallgató vezérlése a burkolaton elhelyezett érintőpanel segítségével történik, meghatározott gesztusokkal lehet szabályozni a hangerőt, így fogadhatók a hívások és érhetők el a különböző funkciók. Az eszköz villámgyorsan társítható a kompatibilis forrásokkal, egy töltéssel négy órán keresztül üzemel, míg a töltő/tároló három újratöltésre elegendő energia tárolására képes. Az eszköz hangminőség tekintetében nem valószínű, hogy az AirPods vetélytársa lehet, de a 30 dolláros árcédula miatt, mégis komoly érdeklődésre számíthat.