A Samsung egy éve mutatta be a mozikba szánt Cinema LED Screen kijelzőt, aminek újabb generációs változata Onyx Cinema LED névre hallgat.

Csak nézünk, mint a moziban…

A Samsung Onyx képernyő három méretváltozatban készül, hogy könnyebben tudjon alkalmazkodni az adott helyiségek támasztotta igényekhez. A Digital Cinema Initiatives (DCI) minősítéssel rendelkező kijelzők kisebb 5 méteres (DCI 2K / 2,048×1080), valamint nagyobb 10 és 14 (DCI 4K / 4,096×2,160) méteres formátumban léteznek, de gyakorlatilag bármilyen elrendezést támogatnak. A vetítési felületek 256×360 képpontos „szekrényekből” állnak össze, így rendkívül rugalmasan alakíthatók.

Az Onyx természetesen támogatja a HDR tartalmakat, s kezeli a 3D technológiát. Utóbbi esetében a minőségjavulás szemmel látható, ugyanis a kép kevésbé sárgul és nem mosódik el, mint a hagyományos kivetítők esetében. Bár a képernyőket többen hajlamosak a QLED tévék nagy testvéreként kezelni, ennél árnyaltabb a helyzet, mert ezek a megjelenítők egyedi SMD (Surface Mount Device) LED fényforrásokat dolgoztatnak.

További előny, hogy az Onyx LED nem szűri a színeket, ami lényegesen élethűbb látványt eredményez. A hangzásról a Harman JBL Professional által fejlesztett Sculpted Surround hangrendszer gondoskodik. A rendszer jelenleg a legfejlettebb, ami a piacon található, ugyanakkor árban is jócskán felette áll a korábbi megoldásoknak, így elterjedése is több időt vesz igénybe. A legközelebbi Samsung Onyx mozi Bécsben található.