Elbukta a Logitech a Plantronics felvásárlását

A Reuters ismeretlen forrásra hivatkozva szellőztette meg a Logitech felvásárlási szándékát, azonban a végső megállapodás előtt a tárgyalások hirtelen megszakadtak.


Valami félrecsúszhatott

A világ száz országában értékesítő Logitech vezető szerepet tölt be a legkülönfélébb (vezetékes és vezeték nélküli) perifériák tervezésében és gyártásában. A nyolcvanas évek elején alapított vállalat nevéhez számos szabadalom fűződik, folyamatosan terjeszkednek, bár az elmúlt időszakban kisebb veszteségeket könyvelhettek el. A Plantronics kommunikációs rendszereket, vezeték nélküli fejhallgatókat, konferencia-rendszereket és egyedi szoftvereket készít, korábban légitársaságok számára gyártottak könnyű fejhallgatókat. A kaliforniai a vállalat az év elején vásárolta meg a Polycom videokonferencia-megoldásait, amely tovább növelte az ázsiójukat.

A Reuters értesülése szerint a két cégcsoport előrehaladott tárgyalásokat folytatott annyira, hogy a Logitech 2,2 milliárd dollárt kínált a Plantronics számára. A hírek szerint a megállapodás hátterében az előállítási költségek csökkentésére irányuló törekvések állhatnak, amivel a gyártók a kínai vámterheket igyekeznek ellensúlyozni. A Logitech a közelmúltban szerezte meg az Astro Gaming és a Blue Microphones vállalatokat, s a Plantronics lehetett volna a legnagyobb a felvásárlása. Az érintettek egyelőre nem nyilatkoztak az ügyben.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezeket olvastad már?