Az ASUS VivoBook S530 elegáns és könnyű noteszgép, amely bátran vállal fel némi különcséget. Az újdonság, öt merész árnyalatban érhető el.

Merész színek, jó teljesítmény

A készüléket 15.6 hüvelykes LED háttér világítású Full HD (1920 x 1080) kijelzővel szerelték. A Nano Edge kialakítás miatt a képernyő-készülékház arány (86%) egészen kedvező, ahogy a 178 fokos vízszintes és függőleges betekintési szög is nagyon jónak számít. Az egyedi kialakítású ErgoLift zsanér kényelmesebbé teszi a hosszú gépelést, ráadásként a készülék szellőzésére is jótékony hatással van.

A teljes méretű billentyűzet a világításnak köszönhetően sötétben is jól használható, míg az érintőpadba integrált ujjlenyomat érzékelő gyors és biztonságos bejelentkezést tesz lehetővé. A képernyő fölé HD kamera került, míg a remek hangélményről, dedikált erősítőt dolgoztató SonicMaster sztereó hangrendszer gondoskodik.

A burkolat alatt nyolcadik generációs Intel processzorok kaptak helyet. Belépőszinten Core i3-8130U processzort és 4 GB operatív memóriát kapunk, de Core i5-8250U vagy Core i7-8550U processzor is választható, amelyek mellé akár 16 GB RAM is társítható. A látványért minden esetben NVIDIA GeForce MX150 grafikus vezérlő felel, míg adattárolásra különböző SSD-HD megoldások állnak rendelkezésre. Csatlakozók tekintetében USB-A, USB-C, HDMI és 3,5 mm-es konnektor alkotják a kínálatot, illetve egy microSD kártyaolvasót is kapunk. A gépet 42 Wh kapacitású akkumulátor látja el energiával, ami a gyorstöltést is támogatja.