A PUMA megújította a legendás „okos” futócipőjét

A PUMA szinte mindenkit megelőzve, 1986-ban mutatta be az RS-Computer névre keresztelt cipőjét. A csuka sarkába olyan chipet építettek, ami képes volt pl. a megtett távolság, idő és az elégetett kalória naplózására.


Számozott gyűjtői kiadás

A népszerű sportszergyártó futócipője jócskán meghaladta a korát, hiszen olyan időben jelent meg, amikor az intelligens érzékelők még nem voltak mindennaposak. A modell akkoriban nem is keltett túl nagy visszhangot, azonban a gyártó elérkezettnek ítélte az időt, egy kis nosztalgiára.

A változatlanul RS-Computer elnevezésű lábbeli formája nem változott, még az eredeti változatra jellemző ormótlan (chipet rejtő) sarokrész is megmaradt. A cipő a kor szellemének megfelelően vezeték nélkül kommunikál a társított alkalmazással, s USB interfészen keresztül tölthető. A beérkező adatok a háromtengelyes gyorsulásmérőnek köszönhetően, sokkal pontosabbak mint egykor, ráadásként a rendszer a harminc napon belüli adatok összevetésére is képes.

A nosztalgikus újdonságból mindössze nyolcvanhat párat készítettek, amelyek Berlinben, Londonban és Tokióban kerülnek a kijelölt márkaboltok polcaira.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?