Az ASUS RoG Phone a játékra tervezett telefonok kínálatát bővíti, amikre alapvetően a marokkonzolok utódjaként szokás tekinteni.

Minden ízében játékra termett

A tajvani gyártó nem nyeretlen kétéves, tudja mitől döglik a légy, s mire lehet szüksége egy vérbeli játékosnak. A készülék méretes dobozban kerül a boltokba, amin belül egy kiegészítőkkel alaposan megpakolt csomag kapott helyet. A telefon egészen karakteres, masszív felépítésű; a RoG logóval ellátott hátlapra vágott nyílások a hőkamrás hűtésről árulkodnak. A kiegészítők között extra hűtő is lapul, amely az intenzívebb használat során kínálhat további enyhülést. A készülék Android 8.1 rendszert futtat, amire egyedi RoG UI került.

A telefon 6 hüvelykes AMOLED kijelzőt visel, amely 1080×2160 képpont felbontásra képes és 550 nites fényerőt kínál. A képernyőt hatodik generációs Gorilla üveg védelmezi a sérülésektől. A burkolat alatt, megpiszkált Snapdragon 845 lapka bujkál, ami annyit tesz, hogy a referencia (2,8 GHz) helyett, kicsit magasabb órajellel lehet számolni. Az operatív memóriát 8 GB-ban maximalizálta a gyártó, amihez 128 GB belső tárhely jár. A telefon a Zenfone 5z kamerarendszerét örökölte meg, így az előlapon 8 megapixeles (f/2.0) képrögzítő kelleti magát, míg hátul 12 megapixeles (f/1.8) főkamera és 8 megapixeles (f/2.0) segédkamera kapott helyet.

A telefon, ahogy már szó esett róla masszív építésű, nedvességnek és rázkódásnak az átlagosnál jobban ellenáll. Az oldalakra nyomásérzékeny kapcsolók kerültek, amikhez különböző funkciók társíthatók. A teljesítmény, világítás és hűtés egyéni módon szabályozható, de a játékokkal kapcsolatos beállítások is külön felületen állíthatók. A készülék sztereó hangszórókkal rendelkezik, támogatja a nagy felbontású állományok lejátszását, sőt fülhallgatóra váltva 7.1 térhatású hangzás is elérhetővé válik. A klasszikus iskola hívei örülhetnek, mert a gyártó nem kukázta a 3,5 mm-es konnektort. Az energiát 400 mAh kapacitású, gyorstöltést támogató telep biztosítja. Az ASUS RoG Phone mellé számtalan opcionális kiegészítő (dokkolók, gamepad, tok) vásárolható, amelyek egyfelől a felhasználói élményt növelik, másrészt a készülék védelmét szolgálják.