A Razer újdonsága egy vezeték nélküli billentyűzet és egér, ami az Xbox One konzolok és Windows 10 operációs rendszert futtató számítógépek mellé készítettek. Az eszköz előrendelhető, az első darabokat márciusban kezdik szállítani.

Már konzolon is lehet egerészni

A Microsoft és a Razer együttműködésében megszületett az Xbox One konzolt kiszolgáló billentyűzet és egér. Az eszköz (USB-donglen keresztül) és a konzol 2.4 GHz-es frekvencián kommunikál egymással. A billentyűzet a gyártó mechanikus kapcsolóit kapta meg, ami mellé egy Razer Mamba egeret társítottak. A rágcsálót 5G-s optikai szenzorral szerelték, ami 16000 DPI érzékenységig húzható. A beépített egérpad a billentyűzet házában kapott helyet, míg a kényelmes gépelést csuklótámasz biztosítja.

Miután játékos perifériáról van szó, nem maradhattak ki az RGB fények. Az eszköz az Xbox Dynamic Lighting és Razer Chroma technológiákat egyaránt támogatja, így változatos fényjáték beállítására van lehetőség. A billentyűzetre dedikált Xbox gomb is került, ami közvetlen hozzáférést kínál a konzol menüjéhez. A billentyűzet kikapcsolt világítással negyven órán keresztül használható, ugyanez az egér esetében ötven órára módosul. Aktív világítás mellett az üzemidő természetesen drasztikusan rövidebb.

A Razer Turret (250 dollár) egyelőre csak a Fortnite, Warframe, Bomber Crew, Deep Rock Galactic, Strange Brigade, Vermintide 2, War Thunder és X-Morph Defense játékokkal működik együtt, de a támogatott címek listája folyamatosan bővülni fog.