Nyakunkon a CES2019 rendezvény, ahol a gyártók ízelítőt adnak kínálatuk legjavából. Az LG Electronics nagyon komoly monitorokkal készül a kiállításra, amelyek az Ultra termékvonalat hivatottak erősíteni.

Mindenki megkapja a magáét…

Az LG UltraWide monitorcsalád az 49WL95 jelzésű monstrummal bővül. A készülék 49 hüvelykes IPS kijelzővel rendelkezik, amely dupla QHD (5120×1440 képpont) felbontással büszkélkedhet. A 32:9 képarányt kínáló, ívelt monitor kiválóan használható több képernyős feladatokhoz, rendkívül pontos színhűséget (sRGB 99%) kínál. A készülék számos kényelmi funkcióval rendelkezik és támogatja a HDR10 tartalmak megjelenítését. A monitor egyszerre akár több eszközhöz is társítható, miközben a használathoz egyetlen egér és billentyűzet is elegendő. Az újdonságra két HDMI, DisplayPort, négy USB 3.0 és egy USB-C csatlakozó került, utóbbi hordozható eszközök töltésére is alkalmas.

A dél-koreai csapat a játékosokról sem feledkezett meg; az 38GL950G típusjelzésű monitor az UltraGear családba tartozik. A monitor 38 hüvelykes, 21: 9 képarányú, ívelt Nano IPS kijelzőt visel, amely WHQD+ (3840×1660 képpont) felbontással dolgozik. A készülék támogatja a HDR tartalmak megjelenítését, lefedi a DCI-P3 színskála 98%-át, használja az Nvidia G-SYNC technológiát és a 144 Hz-es frissítési gyakorisággal rendelkezik. Az újdonságot több játékos extrával is megpakolták, megkapta a Sphere Light világítást, amely az aktuálisan megjelenített tartalomhoz igazodva nyújt némi pluszt. A játékos változatra egy HDMI, egy DisplayPort és három USB 3.0 konnektor került.