Dupla paneles technológiával jött ki a HISENSE

A Hisense kínálata legjavát állította színpadra Vegasban, amiből egy dupla paneles kijelző technológia ígérkezik a legérdekesebbnek.

A dinamikusan terjeszkedő kínai vállalat rengeteg tévét cipelt magával a kiállításra, köztük az U9F zászlóshajó modellt. A 75 hüvelykes kvantumpontos technológiát használó készülék, 2200 cd/m2 fényerővel, széles színskálával, mesterséges intelligenciával erősített képfeldolgozó algoritmussal és Dolby Vision támogatással igyekszik a felhasználók kedvében járni.


A gyártó kidolgozott, egy One Design elnevezésű formanyelvet, amely mögé falra szerelhető tévéket sorakoztatott fel. Az új dizájn első képviselője a Hisense Sonic One tévé, amely mindössze 1,1 hüvelyk vastag és beépített hangprojektorral rendelkezik.

A vállalat legújabb fejlesztése az ULED XD néven emlegetett eljárás. A gyártó azt állítja, hogy a következő generációs chipeknek és a fejlett képfeldolgozásnak köszönhetően az új panel „hihetetlenül mély feketék és káprázatos fényerő” megjelenítésére képes. Az ULED XD panel, egy 4K RGB és monokróm (greyscale) kijelző házasságából született. Konkrét jellemzők egyelőre nem ismertek, csupán annyit lehet tudni, hogy a megjelenítő 2900 cd/m2 fényerővel dolgozik, s egészen nagy dinamika-tartományt kínál. A technológia hamarosan részletesebben is bemutatkozik, mindenesetre érdekes lesz látni, hogyan működik majd az egyes modellekben.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?