A Samsung Display bemutatta a noteszgépekbe szánt 4K OLED kijelzőjét. A panelt február elején kezdik gyártani, elsőként a kiemelt partnerek juthatnak hozzá az újdonsághoz.

A 15,6 hüvelykes OLED panelek a gyártó szerint kiváló kontrasztot, színpontosságot és nagy fényerőt kínálnak, valamint támogatják a HDR szabványt. A panelek megfelelnek a VESA DisplayHDR True Black specifikációjának, valamint Display HDR 600 tanúsítványnak. Az újdonság képes lefedni a DCI-P3 színtér 100 százalékát, vékonyabb, könnyebb és kevesebb energiát használ az LCD panelekkel összevetve.

“A Samsung OLED kijelzője a következő generációs, hordozható informatikai eszközökhöz kínál optimalizált megjelenítési megoldást – mondta Yoon Jae-nam, a Samsung Display kijelző marketing igazgatója -, így a fogyasztók magasabb szintű vizuális élményben részesülhetnek az OLED notebookok segítségével.” A dél-koreai gyártó természetesen nem az egyetlen, aki igyekszik kihasználni a technológia kínálta előnyöket, ugyanis márciusban a DELL, míg júliusban a HP is boltokba küldi saját eszközeit.