Bajok vannak az Apple MacBook Pro gépekkel

Komoly hibával kerülhettek piacra a tavaly bemutatott MacBook Pro (2018) noteszgépek. A hiba az AMD Radeon RX Vega 20 grafikus vezérlővel rendelkező modellek videós alrendszerét érinti.


Megint kukacos az alma?

A TechPowerUp oldal (közelebbről a Crmaris nevű munkatárs) arra lett figyelmes, hogy amennyiben hosszabb készenléti módból ébresztik a gépet, akkor a kijelző villódzik és furcsa csíkok jelennek meg rajta. A problémán az újraindítás sem segít, mert ugyan a villódzás átmenetileg megszűnik, de alvó módból felriasztva (tehát amikor ismét lekapcsol a képernyő) minden kezdődik elölről. Próbaképpen megpróbálták letiltani az integrált és dedikált grafikus vezérlők közötti automatikus váltást, de ez a módszer sem vezetett eredményre.

A problémát elsőként egy vadonatúj 15 hüvelykes MacBook Pro (Intel Core i9, AMD Vega 20, 32 GB RAM, 1 TB SSD) gépen észlelték, amit azonnal elvittek egy Apple szaküzletbe. A boltban különösebb fennakadás nélkül sikerült kicseréltetni a masinát, azonban néhány nap múlva a cseregép is betegeskedni kezdett. Mindkét modell MacOS „Mojave” 10.14.2 rendszert futtatott, de egyelőre nem világos, hogy mi lehet a hibajelenség forrása. Míg egyesek tervezési és hardver hibát (vezérlő chip, kijelző kábel) emlegetnek, addig mások csupán szoftveres problémára gyanakodnak. A gyártó hivatalos állásfoglalása nem ismert, ahogy arról sincsenek adatok, hogy mennyire elterjedt a hiba.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?