Aggasztó Apple FaceTime hibát találtak

A FaceTime az Apple saját fejlesztésű alkalmazása, amit rengetegen használnak. A vállalat a közelmúltban több bejelentést kapott, amiben egy olyan hibára mutattak rá, amivel lehallgathatók és megfigyelhetők a felhasználók.


A hiba elég komoly, ugyanis az alkalmazásból indított hívásokat már akkor kapcsolja a rendszer, mielőtt arra a hívott fél reagálna. Ez többek között azért szívás, mert a hívó mindent hall ami a túloldalon elhangzik. A hallgatózáshoz elég tárcsázás közben felfelé húzni a kijelzőt, rábökni a „Személy hozzáadása” lehetőségre és csatolni a saját számot. A rendszer ilyenkor csoportos hívásnak értékeli a kezdeményezést és automatikusan bekapcsolja az eredetileg hívott személyt is a beszélgetésbe. Ennél még durvább, hogy amennyiben a hívott a bekapcsoló vagy hangerő billentyű segítségével utasítja el a keresést, akkor a telefon még élőképet is közvetíteni kezd, tehát az áldozat akaratán kívül, komplett műsor résztvevője lehet.

A probléma a visszajelzések szerint az iOS 12.1.2 rendszerre frissített telefonoknál jelentkezik, de egyes források szerint a MacOS rendszernél is tapasztaltak hasonló anomáliát. Az Apple a hírek szerint értesült a hibáról, dolgoznak a javításon, addig a vállalat az alkalmazás letiltását javasolja.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezeket olvastad már?