Hagyományos órákat turbóz fel a Sony Wena Wrist

A Sony Wena Wrist bármilyen analóg karórához képes okos funkciókat rendelni. Az ehhez szükséges elektronikát a speciális szíjba rejtették a mérnökök.


A projekt története négy évvel ezelőtt kezdődött, ekkor került fel a Sony First Flight nevű oldalára. A weboldal a Kickstarterhez hasonlóan a közösségi finanszírozásnak ad teret, de csupán a vállalatnál dolgozó kreatív elmék ötleteit futtatja. A rozsdamentes acélból készített pánt első pillantásra teljesen átlagos óraszíjnak tűnhet, azonban egy apró OLED kijelző arról árulkodik, hogy ezúttal többről van szó.

Az óraszíj IPX7 tanúsítvánnyal rendelkezik, így ha az időmérő is engedi nyugodtan be lehet állni vele a zuhany alá, de úszás közben is bátran viselhető. A Wena folyamatosan figyeli az életfunkciókat, számos érzékelővel rendelkezik, világítással és vibrálással jelzi a hívásokat, illetve üzeneteket. A csatban egy NFC chip is helyet kapott, így az óránk fizetésre is alkalmassá tehető.

A fekete és ezüst színben elérhető pánthoz a gyártó különböző óratesteket is kínál, de akár a nagyszülőktől örökölt, klasszikus időmérőre is felpattintható. A Sony Wena Wrist Japánban egy ideje már elérhető, de hamarosan az öreg kontinensen is tiszteletét teszi.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezeket olvastad már?