Előrendelhető a General Motors e-bike

A General Motors tavaly novemberben jelentette be elektromos bringáját, amihez egy névadó kampányt is társítottak. A győztes nevet tegnap hirdette ki a vállalat, s egyben elmondta, hogy tárt karokkal várja a megrendeléseket.


Az ARĪV (arrive) elnevezésű kerékpár két változatban érhető el; a MELD merev vázas, míg a MERGE összehajtható. A hajtásért saját fejlesztésű motor felel, ami legfeljebb 25 km/óra sebesség elérését teszi lehetővé és négyféle rásegítést kínál. Az akkumulátor három és fél óra alatt tölthető csutkára, ami hatvanöt kilométeres távra elég.

Mindkét bringa szabványos biztonsági felszereléssel, nagy fényerejű LED lámpákkal és a biztonságos megállást szavatoló tárcsafékekkel rendelkezik. Minden kábelt a vázon belül vezettek el. A drótszamarakat dedikált alkalmazás felügyeli, amely többek között a sebességre, távolságra és a telep töltöttségi szintjére vonatkozó információkat közvetít. Az applikáció nem végleges, további funkciók is várhatók, pl. olyan saját algoritmusra támaszkodó navigációs rendszer, ami segít a felhasználóknak célba jutni. A telefonok biztonságos társítását Quad Lock csatoló biztosítja.

A General Motors Németországban, Belgiumban és Hollandiában kezdi a forgalmazást, mert ezekben az országokban nagyon népszerűek az elektromos hajtású kerékpárok. Belgiumban és Hollandiában 2800/3400 euró körül alakulnak az árak, míg Németországban várhatóan kicsit olcsóbban (2750/3350 euró) lehet majd hozzájutni a gépekhez. Az ARĪV eBikes rendeléseket a www.BikeExchange.com oldalon keresztül várják, amit a tervek szerint 2019 második negyedévében teljesítenek.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?