Kistesót kap a Fujifilm X-T3 kamera

A Fujifilm új kompakt, APS-C szenzoros tükör nélküli fényképezővel bővíti kínálatát, amit az X-T3 kamera alapjaira építettek. Az új modell számos megoldást örökölt a nagyobb géptől, de annál kicsit szerényebb tudással rendelkezik.


A Fujifilm X-T30 kamera örökségei közé tartozik a 21,6 megapixeles X-Trans 4 BSI-CMOS szenzor és a négymagos képfeldolgozó processzor. A negyedik generációs képfeldolgozó remek felbontást, s gyors felvételi sebességet biztosít, míg az érzékelő a fázis- és kontrasztérzékelő képességre gyakorol kedvező hatást. A kamera teljes kézi üzemmódban is használható, előválasztható a rekesz- és zársebesség, plusz számos kényelmi funkció is rendelkezésre áll. Az elektronikus zárral 30 kép/másodperces sebesség érhető el, míg mechanikus zár esetében 8 kép/másodperc a csúcs. Mozgóképek 4K (30p) felbontásig, nagytesóhoz képes felezett bitsebesség (200 Mbps) mellett készülhetnek.

A készüléket 2,36 millió képpontos, 0,62×-es nagyítást biztosító OLED elektronikus keresővel szerelték. Az alapvető gombok és tárcsák elhelyezésén nem változtattak. A munkát 3 hüvelykes, érintésérzékeny dönthető és kiforgatható LCD kijelző segíti. A vázra HDMI és mikrofon csatlakozó is került, azonban fejhallgató csak USB-C interfészen keresztül használható. A memóriakártyákat egyetlen foglalat (UHS-I) kezeli, míg az adatátvitelhez WiFi és Bluetooth kapcsolat áll rendelkezésre.

A Fujifilm X-T30 forgalmazása március utolsó hetében kezdődik. A vázért 950 eurót kell fizetni, de különböző objektíveket kínáló szettek is elérhetők lesznek.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezeket olvastad már?