Rendkívül könnyű és karcsú táblagépet készített a Samsung. A Galaxy Tab S5e a visszafogott méretek ellenére méretes kijelzőt visel, gyorsan teszi a dolgát és okosan használva fél napot is kibír, egyetlen töltéssel.

A mindössze 5,5 mm vastag, s hozzávetőleg 400 grammot nyomó táblagép használaton kívül, szinte észrevétlen húzza meg magát. A polírozott alumíniumból gyártott készülék 10,5 hüvelykes Super AMOLED (2560×1600 képpont) kijelzőt kapott, ami mögött Snapdragon 670 chipset lapul. Az operatív memória 4/6 GB, míg a tárhely 64/128 GB méretű lehet. Utóbbi microSD kártya segítségével 512 GB kapacitásig bővíthető.

A front kamera 8 megapixeles (f/2.0), átellenben pedig 13 megapixeles (f/2.0) képrögzítő található. A megfelelő hangzásról az AKG által hangolt, négy hangszórót dolgoztató rendszer gondoskodik, amely Dolby Atmos támogatást is kínál. A készülék arcfelismerő funkcióval is rendelkezik, míg a bekapcsoló gombba rejtett ujjlenyomat-olvasó további biztonságot szavatol. A vezeték nélküli kapcsolatok (WiFi, Bluetooth 5.0) mellett az USB-C (3.1) és POGO csatlakozók is rendelkezésre állnak, de a 3,5 mm-es jack már lemaradt. A Bixby kompatibilis Galaxy Tab S5e táblagépet 7040 mAh kapacitású akkumulátor tartja életben.