Az LG G8 ThinQ telefonja kész újraértelmezni az okostelefonos hangzást. A vállalat Barcelonában debütáló készüléke a képernyő rezgetésével erősíti fel a hangot.

Átalakulóban vannak a tartalomfogyasztási szokások, egyre többen használják telefonjukat zenehallgatásra és filmezésre. A dél-koreai vállalat szerint a jó minőségű hangzás elengedhetetlen része a felhasználói élménynek, ezért egy új hangrendszert fejlesztett ki.

A Crystal Sound OLED (CSO) technológia a telefon kijelzőjét használja a hang felerősítésére, mintegy hangszórómembránt csinál a felületből. A megoldás jelentősen javítja a hangzás tisztaságát és pozitívan befolyásolja pl. a beszédhangok érthetőségét. Sztereó üzemmódban az egyik csatornát az alsó hangszóró szólaltja meg, míg a másikat a kijelző felső része kezeli, így hibátlan szétválasztást kapunk.

Az LG G8 ThinQ ezen felül 7.1 csatornás rendszerben DTS: X 3D térhangzást is biztosít, s az MQA támogatás sem maradt ki, amely nagy felbontású állományok streamelését teszi lehetővé. A beépített a Hi-Fi Quad DAC kivételes zenei hűséget szavatol, így a készülék a dedikált lejátszókra jellemző hangélményt nyújt.

Az LG G8 ThinQ okostelefont és a vállalat további mobilújdonságait február 25-től az MWC LG kiállítási standján nézhetik meg az érdeklődők.