Játékosan tanít programozni a Sphero RVR

A Sphero egy amerikai vállalat, amely különböző oktatási célú játékokat és robotokat gyárt. A csapat RVR névre hallgató újdonsága egy programozható kisautó, amely a készségfejlesztés mellett, különböző fizikai jelenségek szimulálására is használható.


A Sphero RVR jelenleg a Kickstarteren futja a köröket. Adam Wilson a vállalat alapítója és kreatív igazgatója elmondta, hogy azért választották a közösségi finanszírozást, mert így közvetlenebb visszajelzéseket kaphatnak a termékről. A korábbi robotokkal ellentétben az újdonság bővítő porton keresztül perifériás tartozékokat is fogad, így Raspberry Pi, webkamera, Arduino mikrokontrollerek vagy külső akkumulátor társítására is lehetőség van.

Az RVR számos érzékelőt dolgoztat. Színérzékelő, gyorsulásmérő, környezeti fényérzékelő, IR, magnetométer és giroszkóp is található a burkolat alatt. A robotra LED fényforrások is kerültek, amikhez különböző funkciók rendelhetők. A robotautót 4000 mAh kapacitású, USB-C csatlakozón keresztül etethető akkumulátor tartja életben, amely egy töltéssel hat órás üzemidőt biztosít. A kisautó masszív felépítésű, meredek szögek vagy egyenetlen felületek legyűrésére is képes, különböző nyelven (Java, Python) programozható, vagy a gyártó saját EDU alkalmazásán keresztül vezérelhető.

A Sphero RVR jelenleg 199 dollártól rendelhető, de a végső kiskereskedelmi ár 249 dollár lesz. Az első darabokat szeptemberben szállítják.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?