Tavasztól nem gyárt több benzinmotoros zsebautót a SMART, így Párizs után Genfben is egy elektromos koncepcióval képviselteti magát a márka.

Az újdonság a Párizsi Autószalonon bemutatott Forease tanulmány újragondolt, tetővel megfejelt verziója, így jelentős változtatások nem történtek. A járgánynak továbbra sincsenek ablakai, azonban a tűző nap ellen, egy két darabban eltávolítható félkemény tető védelmezi az utasokat. A klasszikus fényszórók helyére, három LED fényforrást tartalmazó lámpatest került, hátulra pedig hercig kis szárnyat is álmodtak a tervezők.

Az utastérben sincs jelentős változás. Minden műszer és a navigációs panel az elődöt idézi. Maradtak a megvilágított biztonsági övek és a megkurtított kormány, ugyanakkor a zöld helyett ezúttal a borostyán az uralkodó szín, s bőr borítás került a műszerfalra. A technikai adatokról továbbra sincs információ, de mivel a zsebcirkáló a SMART EQ Fortwo Cabrio alapjaira épült, nagy valószínűséggel annak 82 lóerős elektromos motorját és akkumulátorát (17,6 kWh) örökli az apróság.