Edzésre jelentkezik a Fitbit Versa Lite

A Fitbit Versa óra egy szerethető, könnyen kezelhető eszköz, aminek sokan várják az utódját. Nos… az igazi újításokra vágyók még aludjanak párat, mert a LITE utótaggal megfejelt modell, csupán az eredeti eszköz némiképp megnyirbált változata.


A Fitbit Versa Lite (160 dollár) a sorozat legolcsóbb tagja, gyakorlatilag a belépőszintet képviseli a gyártó kínálatában. A régi/új modell alapvető kialakítását tekintve a nagyokra hajaz, szolgáltatások tekintetében azonban visszafogottabb. Az eszköz 1,34 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, pontosan számolja a lépéseket, felügyeli a szívritmust és jegyzi az elégetett kalóriákat. A beépített érzékelők különböző tevékenységek monitorozására adnak lehetőséget. Van alvásfigyelés és maradt a vízálló kialakítás, de pl. a giroszkóp már kimaradt a csomagból. Az új változat továbbra is kompatibilis a tavalyi Female Health Tracking alkalmazással, ahogy az eredeti tartozékok is passzolnak az újdonsághoz.

Az első különbség, hogy ezúttal csak egyetlen (az eredeti hárommal szemben) fizikai gombot kapunk. Ez egyfelől egyszerűsíti a kezelést, ugyanakkor néhány funkció csak az érintőkijelzőn keresztül érhető el. Zene tárolására egyáltalán nincs lehetőség, ahogy a megszokott zenei alkalmazásokhoz sem fér hozzá a készülék. Sajnos az előre programozott edzéstervek is ugrottak, ahogy a Fitbit Pay funkció is kimaradt a kínálatból. A könnyített modell a gyártó kommunikációja szerint azoknak szól, akik éppen csak ismerkednek a mozgásra kihegyezett eszközökkel, s nem kívánnak azokra jelentősebb összeget beáldozni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?