A Pro-Ject Audio a kilencvenes elejétől aktív résztvevője a hifi üzletágnak. A társaság nagyon jó kapcsolatot ápol a zeneipar meghatározó szereplőivel, ennek köszönhető az Artist Collection termékvonal.

Az osztrák társaság az elmúlt évek során több, egyedi festésű lemezjátszót dobott piacra, amivel egy-egy előadó vagy esemény előtt tisztelegtek. A kollekció nemrég újabb darabokkal bővült, ugyanis a Gun’s N Roses és Ringo Starr is kapott, egy-egy különleges kidolgozású készüléket. Az említett lemezjátszók a Pro-Ject Essential III modell alapjaira épültek, így jellemzők tekintetében tökéletesen megegyeznek egymással. Mindkét esetben kétsebességes, szíjhajtású készülékről beszélhetünk, amire akril lemeztányér és Ortofon OM10 hangszedővel szerelt, egyenes hangkar került.

A különbséget a modellek kidolgozásában kell keresni, ugyanis a Guns N ‘Roses változatra speciálisan nyomott, míg a Ringo Starr Peace & Love modellre áttetsző akril lemeztányér került. Előbbinél a tányér teljes felületét borító logó a domináns, aminek sárga színe kontrasztot alkot a fekete alvázzal, míg a másik esetben a tányéron keresztül átderengő színpompás kompozíció a hangsúlyos. A kollázst egyébként a legendás ex-Beatle készítette, így még nagyobb értékkel bírhat a rajongók számára.