A Samsung legújabb QLED TV sorozata hamarosan hazánkba érkezik. A prémium QLED 4K televíziók márciustól, míg a QLED 8K széria újabb tagja várhatóan áprilisban vásárolható meg.

Kisebbektől a nagyobbakig

A Samsung QLED TV kínálatában több mint húsz, különböző méretű 4K modell található. A készülékek 43-82 hüvelykes tartományt fedik le, széles választékot biztosítanak. A vállalat az új 82 hüvelykes, Q950R modellszámú 8K készülékkel a topkategóriás kínálatát is bővíti.

A Samsung QLED újdonságai széles betekintési szöget kínálnak. A jó láthatóság a fejlesztett panel kialakításnak és az új algoritmusoknak köszönhető. A háttérvilágítás fénye egyenletesen oszlik el a képernyőn, plusz a rendszer minden jelenetet külön elemezve szabályozza a háttérvilágítást, kontrasztot, valamint a fekete szín mélységét. Az új QLED TV készülékek HDR10+ támogatást kínálnak, saját fejlesztésű Quantum Processzorral vannak szerelve, ráadásként a Mesterséges Intelligencia (AI) alapú képfeldolgozást is bevetik. A tévék vezérlését a megújult Bixby 2 asszisztens egyszerűsíti.

A Samsung QLED tévék használaton kívül is hasznos információkkal szolgálnak. Megjelenítik a pontos időt, az aktuális időjárást és a legfrissebb híreket. Az Ambient Mode mellett különböző fényképeket és műalkotásokat is kirakhatunk a képernyőre, ezzel is díszítve otthonunkat. A Samsung elemzése szerint a tévépiacot idén az ultra nagy eszközök uralják nem véletlen, hogy a vállalat is elsősorban erre területre fókuszál. A csapat izgatottan várja a felhasználók visszajelzéseit a QLED tévék biztosította a prémium képminőségről, kényelmi funkciókról és vizuális élményről.