A Galaxy A70 telefon (eddig) a sorozat legnagyobb tagja. A készülék nagy kijelzőt, panel alá rejtett ujjlenyomat-olvasót és méretes akkumulátort kapott.

A telefon 6,7 hüvelykes, 20:9-es képaránnyal rendelkező és FullHD+ (2400 x1080 képpont) felbontással dolgozó panelt visel. A Super AMOLED Infinity-U kijelzőbe ujjlenyomat-szkenner került, ezen felül arcazonosítás is van, amit a csepp alakú szenzorszigetre pakolt 32 megapixeles kamerára bíztak. A hátlapi rendszer három egységből áll. Egy 32 megapixeles (f/1.7) főkamera, 8 megapixeles (f/2.2) ultraszéles, valamint egy 5 megapixeles mélységérzékelő szenzor kapott hátul helyet.

Az üveghatású plasztik burkolat alatt, egy ismeretlen típusú nyolcmagos lapka található. Operatív memóriából 6/8 GB áll rendelkezésre, míg tárolóból 128 GB-os a választék. A 4500 mAh kapacitású akkumulátor támogatja a gyorsabb (Super Fast Charge 25W) töltést, így a méret ellenére az etetés kevésbé időigényes. A Galaxy A70 Android Pie rendszert futtat, amire One UI felület került. A készülék ára és a forgalmazás kezdete egyelőre nem ismert.