A kínai Eewriter csapata elektronikus jegyzettömbök és táblagépek fejlesztésére szakosodott. Az E-PAD egy Android rendszert futtató táblagép, amit elektronikus tintát használó kijelzővel szereltek.

Az E-PAD első ránézésre közönséges táblagépnek tűnik. Az Android rendszert futtató masina támogatja a 4G hálózatokat és WiFi kapcsolattal is rendelkezik. A készüléket ugyanakkor 10.3 hüvelykes Mobius Carta E-Ink kijelzővel szerelték, amire tollal lehet rajzolni, jegyzetelni vagy szimplán firkálni. A monokróm kijelző a gyártó szerint teljesen úgy viselkedik mint a papír, keveset fogyaszt és erősebb fényben is jól olvasható. A burkolat alatt Helio X20 processzor dolgozik, 2 GB operatív memória és 32 GB beépített tároló mellett. Utóbbi microSD kártya segítségével bővíthető tovább.

A gép gyakorlatilag az összes népszerű szövegformátum és külső alkalmazások kezelésére képes, de nagy kérdés, hogy az alacsony frissítéssel dolgozó kijelző mennyire ápol barátságot a modern applikációkkal. A szolgáltatások közé tartozik a kézzel írt szövegek gépi konvertálása, amelyek így olvashatóbb formában oszthatók tovább. Az eszköz a füleseket, külső hangszórókat vagy vezeték nélküli billentyűzeteket is támogatja, így könnyítve meg a hosszabb szövegek bevitelét.

A kijelzőre a mellékelt WACOM tollal lehet írni, de az érintésérzékeny felület a gesztusokra is reagál. A készüléket USB-C konnektoron keresztül tölthető 4100 mAh kapacitású akkumulátor tartja életben, egy töltéssel közel egy hetes üzemidőre lehet számítani. Az E-PAD táblagép jelenleg a Kickstarteren keresztül rendelhető az első szállítmányokat augusztusra ígéri a gyártó.