A játékra tervezett Legion Y740 termékcsaládot az év elején leplezte le a gyártó. Az új gépek a sorozatra jellemző formanyelvet viszik tovább, nagy teljesítményű Intel és Nvidia hardverekkel megerősítve.

A Legion Y740 két méretben készül. A nagyobbik változat 17,6 hüvelykes FHD (1920 x 1080), Dolby Vision/HDR támogatású kijelzővel rendelkezik, de hamarosan a 4K panellel szerelt gép is befut. A masinát jelenleg maximum nyolcadik generációs Intel Core i7-8750H processzorral tudják szerelni, ami mellé legfeljebb 32 GB DDR4 memória kérhető. A grafikus feladatok NVIDIA GeForce RTX 2060 (2070/2080) Max-Q vezérlőre bízhatók. A kisebbik 15 hüvelykes kijelzővel szerelt változat túl sokban nem különbözik, legfeljebb a visszafogottabb fényerő és kínálatból kikerült RTX 2080 grafikus gyorsító érdemel említést.

Mindkét noteszgép masszív kialakítású, alumínium házba csomagolt, felső kategóriás eszköz. A gépek megkapták a Corsair által fejlesztett iCUE RGB rendszervilágítást, míg a megfelelő üzemi hőmérsékletről a Legion Coldfront, kétirányú hűtési technológia gondoskodik. A készülékek egyedi Dolby Atmos Sound Bar technológiát használnak, beépített mélynyomóval és Smart AMP erősítővel rendelkeznek.

A teljes méretű billentyűzet 1 ms-nál kevesebb válaszidőt kínál és vízlepergető bevonatot kapott a balesetek elkerülése végett. Az eszközök a Legion Triple Display támogatásának köszönhetően akár három monitorhoz is társíthatók, míg a hátoldalon található I/O interfész segít rendet tartani a kábelek között. A Legion Y740 modelleken mini Display, HDMI, Ethernet, USB 3.1 (Gen1/2), hang-mikrofon kombó és Thunderbolt (Type-C) konnektorok kaptak helyet.