Az IKEA folyamatosan keresi azokat az ötleteket, amivel kényelmesebbé tehetők az otthonok. A vállalat korábban is kísérletezett a lakberendezési termékek és különböző technológiák házasításával, azonban a Sonos partnersége új lendületet adott a projekteknek.

Az IKEA és a Sonos a Milan Design Week rendezvény, Salone del Mobile szekciójában mutatja be lassan egy éve formálódó újdonságait. Az IKEA Symfonisk termékvonala egyelőre két modellt sorakoztat; egy hangszórót rejtő könyvespolcot, illetve egy lámpának maszkírozott hangszórót. Mindkét terméket a Sonos technológiájára építették, ami a hangminőség tekintetében biztató előrelépést jelent.

A lámpa alapját, egy átalakított Sonos Play One hangszóró képezi, míg a könyvespolcként is használható modellt a nulláról tervezték. Mindkét modellt akusztikusan transzparens Kvadrat szövettel borították, így egészen tetszetős eszközöket kapunk. A polc vízszintesen és függőlegesen is telepíthető, de utóbbi esetben le kell mondani a pakolászásról. A lámpa vezérlésére szolgáló gombok cserélhetők, s intelligens izzók használatára is lehetőséget biztosítanak. Mindkét modell az Amazon Alexa asszisztenst támogatja (a Google Assistant integrálása folyamatban van), de közvetlen módon nem kapcsolódnak, azaz minden funkció kihasználásához szükség lesz, egy kompatibilis eszközre. Mindkét SYMFONISK hangszóró fehér és fekete változatokban lesz elérhető, 99 (polc) és 179 (lámpa) dolláros áron.