A világhírű Studio F. A. Porsche formatervező iroda tervezte az AOC új, Red Dot Design díjnyertes 31,5 hüvelykes (80 cm) 4K üzleti monitorát és a 27 hüvelykes (68,6 cm) QHD darabot, amely inkább a dizájn-mániás otthoni felhasználók számára készült.

A 4-oldalon keret nélküli, vékony és billenthető képernyő egy olyan fényes fém háromlábú állványon foglal helyet, amelynek magassága akár 120 mm-rel is állítható. A lekerekített sarkokkal rendelkező alumínium hátlap, amely a csatlakozóknak is helyet ad, finom kontrasztot alkot a sötétszürke lapos hátoldali burkolattal. Valódi funkcionális újdonság, hogy ez a lap akkor is ugyanabban a helyzetben marad, ha álló pozícióba forgatjuk a képernyőt (pivot funkció), így a kábelek is egyhelyben maradnak. A még nagyobb rugalmasság érdekében a képernyő VESA kompatibilis, így külső állványokra, vagy fali konzolokra is felszerelhető, bár ugye ekkor már nem nem látjuk a menő hátoldalát.

Kiváló teljesítmény professzionális igényekhez

Az 31,5 hüvelykes (80 cm) IPS képernyő 4K/UHD felbontással (3840 x 2160 pixel) rendelkezik. A VESA Display HDR600 és a HDR 10 szabványoknak való megfelelés révén a kijelző 10 bites színmélységet kínál, így 1,07 milliárd szín megjelenítésére képes. A képernyő lefedi a DCI-P3 színtér 90%-át, amely ideális választássá teszi videók és fotók szerkesztéséhez professzionális felhasználók, a fotózás szerelmesei és grafikus tervezők számára egyaránt.

USB-C csatlakoztathatóság

A szokványos HDMI 1.4 és DisplayPort 1.2 csatlakozók mellett ez a monitor rendelkezik HDMI 2.0, valamint USB-C portokkal, továbbá egy USB 3.1 elosztóval is. Az USB-C csatlakozás DisplayPort Alternate módjával notebook-okról, vagy más számítógépekről még nagyobb felbontású videojelek átvitelére nyújt lehetőséget. Az USB áramellátás képes akár 65 W teljesítménnyel is tölteni a notebook akkumulátorát és ezzel egyidőben az USB 3.1 adatátvitel villámgyors adatküldést tesz lehetővé.

Az otthoni felhasználókra is gondoltak

Az AOC Q27T1 modell 27 hüvelykes, tükröződésgátló bevonattal ellátott IPS panelje 2560 x 1440 pixeles Quad HD felbontást kapott. Ez az AOC új T1 terméksorozatának első modellje, olyan széles színspektrummal rendelkezik, amely lefedi az NTSC színtér 90%-át. Két HDMI és egy DisplayPort aljzata révén a monitor készülékek számos típusával kapcsolható össze, ideértve az asztali számítógépeket, laptopokat, Blue-ray lejátszókat és játékkonzolokat.

Az otthoni felhasználóknak szánt modell.

Az AOC Q27T1 modell 2019 júliusától lesz elérhető 309 EUR ajánlott fogyasztói áron, míg az U32U1 modell 2019 során egy későbbi időpontól lesz kapható.