Bár Japánban egyelőre a 8K adások bevezetésén fáradoznak, ez nem zavarta a Sony csapatát abban, hogy egy gigantikus 16K felbontású megjelenítőt rakjanak össze.

Fényév távolság

A 19,2 méter széles és 5,4 méter magas építményt a Yokohama városában tevékenykedő Shisheido szépészeti termékeket gyártó vállalatnak készítették. A National Broadcaster (Las Vegas) szakkiállításon bejelentett képernyő, tizenhatszor annyi képpontot tartalmaz mint egy 4K kijelző, így közelről is rendkívül részletgazdag látványt kínál.

A hatalmas képernyőt természetesen több kijelzőből állították össze. A Crystal LED technológiás panelek, látható illesztések nélkül kapcsolódnak egymásba. A Crystal LED márkanév a japánok microLED technológiáját takarja. Az innovatív megoldás nem igényel külön háttérvilágítást, nagyobb fényerőt és mély fekete színeket kínál. Az eljárás egyelőre még költséges, így a Sony kisebb felbontású kijelzőket tervez, amelyek irodák előcsarnokában, bemutatókon, mozikban és szórakoztató parkokban használhatók majd.

A japán vállalatnak egyébként nem ez az első 16K felbontású megjelenítője, hiszen öt évvel ezelőtt már építettek egy ultra-széles kijelzőt a Haneda repülőtéren. Akkor azonban az illesztések még nem voltak ennyire tökéletesek.