A falba vagy mennyezetbe építhető hangszórók egyik előnye, hogy nyom nélkül telepíthetők és egyáltalán nem foglalnak helyet. A SAVANT új termékcsaládja tovább egyszerűsíti a felhasználók dolgát, ugyanis a hangszórók egyedi protokollon keresztül közvetlen kapcsolódnak az otthoni internetes hálózathoz.

A Savant Micro Aperture IP hangszórók könnyen és gyorsan beszerelhetők. A komponensek ún. Power over Ethernet (PoE) protokollon keresztül, Ethernet kábel segítségével társíthatók a forráshoz, kapják a vezérlőjeleket és a működéshez szükséges energiát. Ez a megoldás lerövidíti és egyszerűsíti a telepítés folyamatát, ugyanis nem kell a különböző zsinórokkal babrálni. Minden hangszóró három hüvelykes „balanced mode radiator” meghajtóval rendelkezik, amihez 50 W teljesítményű digitális erősítő tartozik.

Az egységek egy csavarmentes keretbe illeszkednek, míg a festhető hangszóró rácsok mágnessel rögzíthetők. A gyártó három eltérő modellt kínál; klasszikus sztereó párt, szatellit sugárzóként használható típust, illetve hangrendszerbe integrálható készüléket. Minden egyes hangszóró egyedileg vezérelhető a hálózaton keresztül, igény esetén mindegyik külön forrásról fogadhat jeleket. A Savant újdonsága előre láthatóan nyár közepén kerül a boltokba, egyelőre ismeretlen áron.