Az LG által favorizált OLED képalkotási eljárás egyik előnye, hogy viszonylag egyszerűen lehetővé teszi átlátszó képernyők megalkotását. A cég évek óta foglalkozik ilyen eszközök fejlesztésével, és a közelmúltban bemutatott termékük, az 55EW5F-A is egy újabb lépés ezen az úton.

Az 55 inches megjelenítőt nem az otthonokba, hanem boltokba, kirakatokba, múzeumokba, éttermekbe, galériákba, szállodákba, tehát üzleti felhasználóknak szánja a cég. A maximális fényereje 400 nit, és már képek alapján is marha látványosnak tűnik (és azt is megérti az ember, hogy miért nem a nagyszobába szánják, hiszen elég hülyén néz ki, ha mondjuk egy sárkány egy könyvespolcból repül elő).


Az LG 55EW5F-A átlátszó OLED tv akár fejjel lefelé is fellógatható, ami minden korábbinál sokoldalúbb használatot tesz lehetővé, hiszen így akár a plafonra is felfüggeszthető. Van rajta egy rakat csatlakozó, és beépített médialejátszóval is rendelkezik, azaz elég rádugni egy pendrive-ot, és máris lehet nézni az azon lévő anyagokat, ezen kívül a tartalmak vezeték nélküli úton is eljuttathatóak rá.