A HP bemutatta a világ első dupla kijelzős játékos noteszgépét. Az OMEN X 2S billentyűzete felett elhelyezett extra panel a nagy képernyőn megjelenített tartalom mellett, egyéb applikációk futtatására is alkalmas.

A készüléket 15,6 hüvelykes FHD (1920 x 1080), illetve 4K UHD (3840 x 2160) IPS kijelzővel szerelik, míg a második panel minden esetben 5,98 hüvelykes FHD (1920 x 1080) felbontású darab. A LED technológiás megjelenítők tükröződésgátló bevonattal rendelkeznek, így erősebb fényben is jól láthatók. Az RGB világítással megtámogatott tasztatúra jobb oldalára, multi-touch gesztusokat támogató precíziós érintőpad került. A masina HP Wide Vison kamerát, érzékeny digitális mikrofonokat és sztereó hangszórókat kapott. A Bang & Olufsen hangrendszer munkáját a DTS: X Ultra és HP Audio Boost technológiák finomítják.

Az OMEN X 2S burkolata alá a korábbi gyakorlatnak megfelelően többféle hardver válogatható. A csúcsot az Intel Core i9 9880H processzor (8 mag, 2.3GHz / 4.8GHz) jelenti, ami mellé NVIDIA GeForce RTX 2070 / 2080 Max-Q grafikus vezérlő társítható. Memóriából legfeljebb 64 GB kérhető, míg adattárolásra maximum 2 darab 1TB PCIe NVMe M.2 SSD (Raid 0) választható. A rendszer teljesítménye előre kalibrált sémákkal konfigurálható. Az OMEN Dynamic Power funkció intelligensen osztja el az erőforrásokat a CPU és GPU között.

A megfelelő üzemi hőmérsékletről a saját fejlesztésű OMEN Tempest hűtési technológia gondoskodik, amiben a Thermal Grizzly által használt folyékony fém biztosítja a tökéletes hőelosztást. A karbantartást és frissítést parktikus szerelőpanel könnyíti meg, amin keresztül egyszerűen hozzáférhetők a bővíteni, vagy cserélni kívánt komponensek. A gépen USB-A (3.1), Thunderbolt 3, HDMI 2.0b, Gigabit Ethernet és 3,5 mm-es konnektorok sorakoznak, s természetesen a WiFi/Bluetooth (5.0) kombóról sem feledkezett meg a gyártó.