Emberi agyat másoló mesterséges intelligencia chipet fejlesztett az LG, amelyet háztartási gépekeben is bevetnek majd!

Agymásoló LG AI proci

Az LG bejelentette, hogy megkreált egy új mesterséges intelligencia processzort, amiben megpróbálták lemásolni az emberi agy bizonyos részeit. A Neural Engine technológiával a chip ugyanis az agy neurális hálózatának működését mintázza, amely jelentősen növeli a gépi mélytanulási algoritmusok feldolgozási sebességét, legalábbis, ha minden jól megy.

A vállalat állítása szerint a proci a video- és audioadatok feldolgozása és értelmezése révén képes pontosabban azonosítani a felhasználó érzelmeit és viselkedési mintáit, valamint elemezni a szituációs kontextust, ezáltal pedig személyre szabhatóvá teszi a készülékeken elérhető mesterséges intelligencia szolgáltatásokat. Magyarul egy idő után képes felmérni abból, hogy milyen pofát vág, és hogy magyaráz az ember a közelében, hogy milyen kedve van, mit szeretne, milyen szolgáltatásokat érdemes neki ajánlani. Hát ez elég érdekesen hangzik, hiszen sokszor még saját anyján vagy gyerekén sem igazodik ki az ember, itt meg azt ígérik, hogy egy robotporszívónak, meg hűtőnek simán menni fog a dolog.

Az új chipet ugyanis állítólag robotporszívóba, mosógépbe, frigóba és légkondiba is beépítik. Az minden bizonnyal nagyon érdekes lesz, amikor megállunk a hűtő előtt egy gyilkos nap végén, az pedig csippant egyet a kamerájával, és már nyitja is a sört benn…. A légkondi fúj egy kis hideget, hogy lehűtse a kedélyeket, a robotporszívó pedig elbújik, ha a gazdi mérges. Na meglátjuk majd, hogy mi lesz ebből, az LG mindenesetre egyetemekkel, kutatóközpontokkal és vállalati partnerekkel kötött együttműködéseken keresztül is növelni kívánja mesterséges intelligencia megoldásainak hozzáférhetőségét, úgyhogy ebből még akár valami értelmes dolog is kisülhet.