Az előző modell alapjaira épített, de számos új technológiát alkalmazó, masszív kivitelű Olympus Tough TG-6 fényképezőgép a rázósabb helyzetekben is megállja a helyét.

Az új Olympus kamera elsősorban a természetjárók és kalandokat kedvelő felhasználók számára készült. A masszív építésű, teljesen időjárásálló készülék jól bírja a zordabb körülményeket, s víz alatti felvételek készítésére is alkalmas. A kamera megkapta a gyártó Field Sensor System rendszerét és dupla védőlencsés objektívvel rendelkezik.

Az eszköz képminőség tekintetében sem vall szégyent, fényerős objektív, nagy sebességű érzékelő és új fejlesztésű képfeldolgozó processzor (TruePic III) segíti a képalkotást. A gépet 12 megapixeles, hátsó megvilágítású (BSI) CMOS szenzorral szerelték, aminek üvegére tükröződésmentesítő (AR) bevonat került. A készülék az újdonságnak számító víz alatti fotózásra optimalizált felvételi módok (Underwater Wide, Underwater Snapshot, Underwater Macro, Underwater Microscope és Underwater HDR) mellett a korábbinál sokoldalúbb makrófotó-opciókat (Microscope, Microscope Control, Focus Bracketing és Focus Stacking) is biztosít. A korábban elérhető Underwater WB fehéregyensúly beállításhoz képest, ezúttal háromféle beállítás érhető el, amelyek a vízmélységtől függő fényviszonyokhoz lettek igazítva.

Külső tekintetében az új modell nem különbözik az előző változattól, így a vezérlés is maradt, ami a régebbi gép ismeretében jelentősen lerövidíti a tanulási folyamatot. Jó hír, hogy a gép hátuljára megnövelt felbontású LCD kijelző került, amely erősebb fényben is jól használható. Az Olympus THOUGH TG-6 kamera forgalmazása júliusban kezdődik, 149.990 forintos ajánlott fogyasztói áron.