Jön a világ egyik legfurább tévéje, a Samsung Serif TV!

A Samsung az elmúlt években nagyon komolyan ráfeküdt a dizájntévé vonalra. Robbantottak a Frame nevű készülékkel, amelynek cserélni lehetett a keretét, és különféle állványokat lehetett hozzá vásárolni. Illetve előálltak egy olyan televízióval, amelynek nem is volt hagyományos talpa, hiszen a képernyő alja annyira kiszélesedik, hogy az képes megtartani az egész masinát.

A koncepció egyedi, különleges, konkrétan a Serif nevű betűtípus I betűje inspirálta. Ezért nem túl meglepő módon Serif TV-nek nevezték el, ami itt tehát nem azt jelenti, hogy a készülék magától lefüleli a betörőket. Mint a képen is látszik tényleg elég szokatlanul néz ki, arra mindenképpen alkalmas, hogy a barátaink, ismerőseink előtt villogjunk vele, és akár egy szimpla polcra is fel lehet állítani. A készülék Magyarországra sajna nem jutott el, így itthon nem is nagyon ismert, de nyugaton komoly sikert aratott, és így jön az újabb változata, ami talán már hazánkban is elérhető lesz. A 2109-es Serif TV-be QLED LED LCD panel kerül, amely jó betekintési szöget, 4K felbontást és HDR támogatást szavatol. Ellátták a Tizen alapú okostévé rendszer legújabb verziójával is, amely többek között ipari mennyiségű netes alkalmazás futtatását teszi lehetővé.

Emellett a tv természetesen megkapta a Samsung Galéria funkcióját, amelynek köszönhetően egyrészt elérhetővé válik rengeteg különféle képzőművészeti alkotást tartalmazó adatbázis, illetve azt is megparancsolhatjuk a tévének, hogy a háttér (például egy tapéta) mintázatát jelenítse meg a képernyőn, hogy így simuljon bele a környezetébe. A Seri TV nem egy szokványos darab, és így sajna az ára sem az : A jelek szerint a legkisebb, 43 inches változat kb. 440 000 forintnyi euróba fog kerülni, az 55 inchesért pedig 1950 eurót (kb. 630 000 forintot) kell kiköhögni.