Hiába csökkentették radikálisan az árat, még így sem kellett a Hisense tévéje, úgyhogy áthozzák Európába.

A feltörekvő kínai Hisense sokáig azt hangoztatta, hogy az OLED helyett a QLED technológiában látják a televíziózás jövőjét. Azonban látva az OLED-ek sikereit, a cég változtatott álláspontján, és tavaly bejelentették, hogy színre lépnek első ilyen televíziójukkal.

Általános meglepetésre azonban a hódítást a világ egy távoli pontján, a technológiai piac számára nem túl nagy jelentőséggel bíró Ausztráliában kezdték meg. Utólag már látszik, hogy mi állt az óvatos kezdés hátterében. Az X Series nevű tévé ugyan frankón néz ki, viszont állítólag nem túl jó. Legalábbis Kenguruország lakói nem voltak elájulva tőle, és inkább az LG és a Sony modelljeit favorizálták. Hiába csökkentették majd’ felére az árát, még így se fogyott, és a készülékek egyszerűen a helyi képviselet nyakán maradtak.

Most a Hisense vezetése úgy határozott, hogy Európában próbálja meg kiküszöbölni a csorbát. Ez pedig azt jelenti, hogy nemes egyszerűséggel fogják azokat a modelleket, amiket nem sikerült elsózni senkinek Ausztráliában, és elhozzák ide, hogy hátha itt nagyobb sikerrel járnak. A dolog akár még működhetne is, akkor ha nagyon olcsón adnák e termékeket. Azonban még többért kínálják őket, mint amennyibe eredetileg kerültek Ausztráliában. Az 55 inches televízió ugyanis kábé 600 000 forintnak megfelelő angol fontba kerül, ez pedig röhejesen sok pénz egy alapvetően tavalyi televízióért. A jelek szerint valami nagy gáz lehet a Hisense-nél, kíváncsian várjuk a folytatást!