A Samsung MicroLED kijelzőjének otthoni verziója, a The Wall Luxury, elhozhatja a televíziózás forradalmát.

Mi is bemutattuk korábban a Samsung MicroLED technológiáját, amelynek sajátossága, hogy minden egyes képpont mögött egy egyedileg vezérelhető LED található. Ez az eljárás számos előnnyel kecsegtet, azonban eddig nem sikerült kellően kis méretű ilyen kijelzőt gyártani, igy ezekkel a modellekkel eddig csak az üzleti felhasználókat (szállodák, kiállítóterek, áruházak, repülőterek, tárgyalók, előadótermek stb.) célozták meg.

Most viszont az orlandói InfoComm 2019 konferencián a Samsung bejelentette, hogy a fejlesztések eredményeként színre lépnek a megjelenítő otthoni felhasználóknak szánt verziójával. A The Wall Luxury hasonlóan a rokonaihoz moduláris felépítésű, ami elég nagy rugalmasságot biztosít a mérnökök számára. Ennek köszönhetően több változatban is elérhetővé válik ez a termék. A legkisebb változata egy 73 inches, 2K felbontású modell lesz, a legnagyobb pedig egy 292 inches 8K-s gigász. Okés, ez utóbbi a normális emberek számára továbbra is értelmezhetetlen méret, a 73 inch sem kicsi, de annak azért már lehet helyet szoritani egy közepesen nagy ingatlanban is.

A The Wall Luxury mélysége csupán három centi, a képernyő élettartama 100 000 óra, a legnagyobb fényereje 2000 nit, a képfrissítési rátája 120 Hz, kontrasztja pedig papíron elérheti a végtelen értéket is. Természetesen a felskálázási technológia és az okostévé rendszer sem hiányzik belőle. Állítólag júliusban már meg is lehet vásárolni, de az árát még nem árulták el, viszont az biztosnak látszik, hogy első körben rettenetesen drága lesz. Mindegy, a lényeg úgy is az, hogy itt egy “új”, versenyképesnek tűnő technológia, amely még inkább felbolygathatja az amúgy is pezsgő televíziós piacot.