Vezetés közben mobiltelefont használni az álmoskönyv szerint sem jelent sok jót, ám mégis az van, hogy sokan ezt teszik. 

A Drivemode nevű alkalmazás segítségével elképesztő mennyiségű információ halmozódott fel arról, hogy a tengerentúli sofőrök milyen mértékben használják az okostelefonjaikat vezetés közben. 2018. januárjától 2019. április végéig az alkalmazás összesen 267 millió kilométert és 13,3 millió órát rögzített, átlagosan 32 kilométert megtéve 72 km/h-s sebességgel. A Drivemode alapján kiderült, hogy ebbe 44 percnyi telefonról lejátszott zenehallgatás fér bele, miközben kétszer állítanak a hangerőn.

Fotó: StockSnap

A muzsikások 30 százaléka Spotify-t, míg 27 százaléka Google Play Music-ot használ. Meglepő lehet, de a beszélgetések időtartama mindössze 8 perc, illetve átlagban legalább egy szöveges üzenetet küldenek, és ötöt fogadnak. Ezeknek 24 százaléka megy Whatsappon, ötöde pedig Messengeren keresztül. Fontos figyelembe venni, hogy a “megfigyelt” személyek tudatában voltak annak, hogy a Drivemode adatokat gyűjt róluk vezetés közben, így feltételezhető, hogy az átlagos sofőr ennél többet babrál a mobiljával. Tegyük hozzá, hogy nagyon helytelenül.

Címkép: Pexels, Pixabay

ForrásMashable