Durván nyitott a Xiaomi Mi Band 4 okoskarkötő

Egyetlen hét alatt, egymilliónál is többet adtak el a Xiaomi negyedik generációs Mi Band karkötőjéből. Az eszköz legfrissebb változata színes kijelzőt kapott, több funkciót kínál és a szoftveres környezeten is javítottak.


A Mi Band 4 (Európában Mi Smart Band 4) kínai rajtja egészen kivételesre sikerült, ugyanis korábban egyetlen viselhető eszköz iránt nem volt ilyen komoly kereslet a bevezetés idején. A készülék külső jegyeit tekintve nem sokat változott, azonban a legtöbb jellemzőn finomítottak a mérnökök. A pehelykönnyű eszköz 0.95 hüvelykes színes AMOLED kijelzőt kapott, amely erősebb fényben is jól látható. A panelt 2.5D üveg védi a sérülésektől.

A vízálló (50 méter) burkolat alá hat tengelyes gyorsulásmérő, valamint különböző szenzorok kerültek, azonban a sport, egészség ellenőrző és egyéb funkciók sorát jelentősen bővítették. Újdonság a beépített mikrofon, így egyes IoT (Internet of Things) eszközök hangutasítással is irányíthatók. Az új modell klasszikus és NFC változatban is elérhető, Utóbbi egyszerűsíti a pl. digitális fizetéseket, illetve megkönnyíti a telefon és az eszköz közötti kommunikációt. A készülék támogatja a Bluetooth 5.0 technológiát, tizenöt-húsz órás üzemidőt kínál. A Xiaomi Mi Smart Band 4 európai forgalmazása június utolsó hetében kezdődik.

Képek: Xiaomi Mi Global

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?