A Sennheiser Sound Academy és a Panasonic LUMIX Academy élőben közvetített, angol nyelvű tanfolyama elmagyarázza, hogyan lehet olyan hatásos videókat készíteni, amelyek képben és hangban is a csúcsot képviselik.

Az ingyenes online kurzust a Sennheiser Sound Academy, valamint a Panasonic LUMIX Academy tapasztalt szakemberei tartják. Az élő közvetítés lehetővé teszi, hogy a résztvevők kérdezhessenek a szakértőktől. Jó hír, hogy az anyagok a közvetítés után is elérhetők maradnak, azok a Sennhesier YouTube csatornáján ismételten megtekinthetők.

A sajtóközlemény szerint a webináriumok a fényképezőgépekhez, illetve a hangfelvételhez kapcsolódó elméleti oktatást ötvözik a gyakorlati tudnivalókkal, trükkökkel és praktikákkal. A sorozat célja közérthető útmutatást adni, hogy a kezdők számára is befogadható legyen az anyag és azok is kapjanak valamit, akik meglévő tudásukat szeretnék bővíteni. Az előadások különböző gyakorlati helyzetek segítségével vezetik végig az érdeklődőket az alkotás folyamatán. A kurzus többek között megismertet a hangtechnikai alapokkal, segít mikrofont és fényképezőgépet választani, megvilágítja a kép és hang közötti szimbiózis fontosságát. Az részvételhez regisztráció szükséges, amely az éppen aktuális webinárium előtt, három héttel válik elérhetővé.

Bevezetés (június 21.) – Hogyan lesz professzionális videó a jó hangsávnak köszönhetően? (hangtechnikai alapok, mikrofon alapok, kép és hang viszonyának pszichológiája).

Tippek és trükkök (szeptember 6.) – Csoport: mobil újságírók (fényképezőgép-választás, előkészületek, témaválasztás és hangtechnikai praktikák).

Tippek és trükkök (október 11.) – Csoport: vloggerek (fényképezőgép-választás, előkészületi és hangtechnikai tippek és trükkök (pl. világítás, kompozíció szerkesztése).

Tippek és trükkök (november 1.) – Csoport: dokumentumfilm/film (fényképezőgép-beállítás, többkamerás beállítások, tippek és trükkök terepen készülő felvételekhez és hangosításhoz.

AMBEO a gyakorlatban – Magával ragadó kép és hang, AMBEO termékcsalád alkalmazása videós tartalmaknál.

Képek: Sennheiser, Panasonic