A Snapdragon 855 Plus platform jobban megfelel az 5G támasztotta igényeknek, amin felül javított játékos teljesítményt és felhasználói élményt kínál.

A frissítés során az eredetileg is szépen pörgő Kryo 485 Prime processzormagot tovább húzták (2,96 GHz), míg a maradék (hét) magokat érintetlenül hagyták. Az Adreno 640 grafikus gyorsító órajelének módosítása (585<672 MHz) a gyártó szerint tizenöt százalékos gyorsulást szavatol, nagyon valószínű, hogy a küszöbön álló második generációs ASUS RoG játékos telefon, már ezt szettet dolgoztatja majd.

Az átdolgozott rendszerchip Snapdragon X24 LTE 4G modemmel rendelkezik, amely támogatja az 5G hálózatokat, biztos lefedettséget és hatékony működést kínál. A játékosok nagy örömére a gyártó optimalizált hardveres és szoftveres funkciókkal biztosítja az elérhető legjobb teljesítményt. A mérnökök finomították az AI Engine működését és javítottak az XR felhasználói élményen. A Snapdragon 855 Plus alapú kereskedelmi eszközök várhatóan a harmadik-negyedik negyedévben jelenhetnek meg a piacon.

Képek: Qualcomm, ASUS