Gyenge fantázianévvel kínál szuper ár/érték arányú fülest a SoundMAGIC

A SoundMAGIC kivételesen jó ár/érték arányú fülhallgatót kínál számunkra az E11BT “személyében”. A kissé gyenge fantázianév ellenére a galléros füles egy ligában játszik a nála akár kétszer drágább “nagytesókkal”.

Az egyébként egyszerű de elegáns doboz magában rejti a fülhallgatót, egy töltőkábelt (adapter nélkül), egy bőrtokot, ami utazások során praktikus lehet, és pár különböző méretű szilikon füldugót. Ezen felül gazdagabbak lehetünk a Comply szilikon párnákkal is, amik rendkívüli szigetelést biztosítanak a külső zajok ellen.

A galléros eszköz szinte súlytalan. Használat közben teljesen megfeledkeztem róla, hogy rajtam van. További kényelmünket szolgálják a fülesekbe rejtett mágnesek, amik összefogják a két végét, amikor épp használaton kívül van. Az E11BT felemás darab design szempontjából. A nyak és az akkumulátor a kerek formavilágot erősítik, amit én magam jobban preferálok. Viszont a funkció gombok és maga a fülhallgató olyan, mintha egy másik eszközről lenne átmentve. Nem harmonizál a kettő egymással. A gombok kezelése rendkívül egyszerű, mondhatni a szokásos nyomvonalat követi. A középső funkció gomb – attól függően milyen hossza tartjuk lenyomva – állítja/indítja a zenét, kapcsol ki/be és csatlakozik eszközökhöz, vagy válaszol a hívásokra. A + – gombok pedig alkalmasak a számok közti léptetésre is.

A hangzásban semmi kivetnivalót nem találtam. Természetesen léteznek ennél részletgazdagabb, stúdióra, vagy színpadra tervezett fülesek, de egy átlag felhasználó számára az E11BT bőven kielégítő. További előnye, hogy a magas hangerőre sem kezd el torzítani, sőt olyan 60-70%-ig még érthetőbbé is válnak a zenei részletek. A telefonálás már kicsit gyengébben (átlagosan) teljesít. Érezhetően halkabb a másik oldal és nekem is sokszor panaszkodtak, hogy a zajszűrés nem kielégítő nálam.

Kiemelendő az akkumulátor idő! Akár több mint 20 órát is tudunk egyhuzamban zenét hallgatni róla, de hangerőtől függően ez a duplája is simán lehet. Elgondolkodtató ez a teljesítmény egy ekkora eszköztől, miközben méreg drága mobilok sokszor 3-5 óra üzemidővel bírnak. Nyilván nem fair az összehasonlítás, mert a mobil egy kisebb erőművet hajt manapság, ettől függetlenül a telefonodat sűrűbben kell tölteni, mint a fülesedet, ha az E11BT mellett teszed le a voksod. Nem utolsó szempont a vízállóság sem! Úszni nyilván nem ezzel kell menni, de az esőben nem kell pánikszerűen elpakolni és szárazföldi sportolás közben is tudod használni.

Én az a fajta ember vagyok, aki egyből a plafonon van, ha valamelyik tech cucca nem rendeltetésszerűen működik. A tesztidő alatt a galléros barátom egyszer sem dobott a pulzusomon, amiért hála a gyártónak és a mérnököknek. Továbbá szokatlan, amikor egy ilyesfajta eszközben nincs valami ordas kompromisszum. És mindez 28 000 Ft körül mozog, ami messze kiemeli a közegéből az E11BT-t. Megéri? Megéri!

További információ és vásárlás a Muzix.hu oldalán.

Teszt áttekintő
Dizájn
Hang
Mikrofon
Bluetooth
Üzemidő
Élmény
Tartozékok
Ár/érték arány
soundmagic-e11bt-bluetooth-fulhallgato-tesztA SoundMAGIC kivételesen jó ár/érték arányú fülhallgatót kínál számunkra az E11BT “személyében”. A kissé gyenge fantázianév ellenére a galléros füles egy ligában játszik a nála akár kétszer drágább “nagytesókkal”. Az egyébként egyszerű de elegáns doboz magában rejti a fülhallgatót, egy töltőkábelt (adapter nélkül), egy bőrtokot,...