3,7 millió forint helyett 27.000-ért adta az Amazon az objektívet. Persze, nem direkt.

Június 15-én indult az Amazon leárazási akciója, ami a Prime Day nevet viseli, és egyfajta Fekete Pénteknek tekinthető, csak nem a karácsonyi szezon megkezdésekor, hanem nyáron. Habár ilyenkor egyébként is őrület van a cég online boltjaiban, idén annyira durvára sikerült a leárazás, mintha végkiárusítást tartanának. Az egész azzal kezdődött, hogy egy vásárló kiszúrta a Sony Alpha a6000 típusú fényképezőgép adatlapján, hogy az eredeti 548 dolláros ár helyett mindössze 94,50-et kérnek érte.

Fotó: Amazon

Ezt követően számos internetes vásárló észlelte, hogy az Amazon valamit elnézett, és sokan csaptak le az igazán kecsegtető ajánlatokra. “Szó szerint minden 94,48. Tízezer dollár értékben vásároltam, de csak 900-at fizettem”, írta az egyik felhasználó a termékhez hozzászólásként. Azonban az egyik legdurvább vétel a 12.999 dolláros (közel 3,7 millió forint) Canon EF 800mm f/5.6L IS volt, amit szintén 94,48 dollárért (szűk 27.000 forint) lehetett beszerezni.

Kép: petapixel

Ez annyit tesz, hogy aki időben reagált, 99,3 százalékos kedvezménnyel vásárolhatta meg a terméket. Azt még nem tudni, hogy mi lesz ezeknek az ügyleteknek a sorsa, de ha az Amazon komolyan gondolja magát, akkor illene beleállni, és viselni a hiba következményeit.

ForrásPetaPixel