Kép: Samsung

A Note10 nem meglepő módon hatalmas kijelzőt tudhat magáénak, méghozzá keret nélküli kialakítással – ráadásul a széria történetében először két méretben is kapható lesz, amiből a kisebb is nyugodtan nevezhető hatalmasnak.

A 6,3 hüvelykes eszköz FHD+, a 6,8-as pedig QHD+ kijelzővel kerül majd a boltokba, ami pedig igazán érdekes, hogy a rendkívüli előlap/kijelző aránynak köszönhetően a nagyobb méretű Note10+ háza épphogy nagyobb lesz, mint a Galaxy S10+. Eltűnik a jó öreg jack csatlakozó is, és marad az USB-C, amihez külön vásárolható átalakító, ha a régebbi, jól bevált fülesünket használnánk – de a dobozban szerencsére lapul majd egy USB csatlakozós fülhallgató is. Emellett pedig természetesen Bluetooth eszközökkel is hallgathatjuk majd a kedvenc zenéinket, már ha van ilyen kütyünk.

Bővíthető memória a nagyobb készülék esetén

A kistesó 8 GB RAM-jához 256 gigás háttértár jár, ami sajnos nem bővíthető, a két SIM-kártyát fogadó fiókba ugyanis memóriakártyát nem tudunk berakni. A nagyobb méretű készülék 12 GB RAM-jához kétféle méretű háttértár (256 és 512 giga) közül választhatunk itthon, ezt pedig memóriakártyával akár 2 TB-ig bővíthetjük majd.

Az 1 TB-os háttértárral rendelkező modellek mellett a színek sokaságáról is le kell mondanunk itthon, a rózsaszín, fehér és kék készülékek helyett itthon az ezüst és a fekete színek közül választhatunk majd.

Kép: Samsung

Fókuszban a videós képességek

A kamerák azonosak azzal, amik az S10+ készülékekben dolgoznak, így ezen a téren nincs nagy újdonság a Note10-ben, a Note10+ hátsó kameracsoportja azonban kapott egy TOF szenzort a jobb mélységérzékeléshez, így ezzel a modellel érdekesebb effekteket érhetünk el, akár videó készítésekor is. Úgy tűnik, hogy a videós képességek amúgy is nagyobb hangsúlyt kaptak a nagyobb Note10-nél, legalábbis erre utal a mikrofon zoom funkció, amivel a mikrofonok annak a hangját emelik ki, akire épp rázoomolunk – ez a funkció pedig sokszor jól jöhet majd.

Tovább fejlődött az S Pen is: a kihúzáskor új menü jelenik meg a kijelzőn, ahol a szimpla jegyzetelés mellett olyan lehetőségek közül is választhatunk majd, mint a videoüzenetekre való írás, vagy az arcok megjelölése videofelvétel közben, de akár távirányítóként is használhatjuk majd a tollat.

Az előrendelési lehetőség már most adott, üzletekbe pedig augusztus 23-ától kerül a készülék mindkét verziója, az alábbi árakon:

Galaxy Note10: 329 990 Ft
Galaxy Note10+ 256GB: 379 990 Ft
Galaxy Note10+ 512GB 414 990 Ft

Az új Note bemutatója élőben is követhető volt, aki utólag nézné meg a bejelentést, az itt teheti meg.