A társaság továbbra is kitart a klasszikus megjelenés mellett, ugyanakkor a Fossil Gen 5 névre keresztelt modell új rendszerchipet és energia hatékony funkciókat kapott.

A Fossil megújított eszköze a korábbi gyakorlatnak megfelelően, rozsdamentes acélból kialakított házat kapott. A készülék harminc méterig vízálló és egyszerűen cserélhető szíjakkal rögzíthető. Az órát 1.28 hüvelykes OLED kijelzővel szerelték, így erősebb fényben is jól használható. Maradtak a jellegzetes oldalsó (szám szerint három) gombok, amiből a középső korona a hagyományos módon tekerhető.

A visszajelzések alapján a társaság igyekezett rágyúrni az akkumulátor-élettartamára, így a megszokott szolgáltatások mellett, egy energiatakarékos üzemmódot is készítettek. A készülék gyomrában Snapdragon 3100 lapkának szorítottak helyet, amihez 1 GB operatív memória és 8 GB beépített tároló jár. A fontosabb jellemzők közé tartozik a Bluetooth, WiFi és NFC támogatás, illetve a korábbinál pontosabb helymeghatározó rendszer (GPS), viszont dedikált SIM kártya fogadására nem alkalmas a készülék. Az újdonság Android (4.4 <) és iOS (9.3 <) rendszerekkel hajlandó összedolgozni.

A Fossil Gen 5 okosóra előre láthatóan augusztus végén kerül forgalomba, egyelőre ismeretlen áron.

Képek: Fossil