A HP bemutatta a kiváló válaszidőt és részletekben gazdag látványt ígérő Omen X monitorát, amely akár több megjelenítőt alkalmazó rendszerekben is elhelyezhető.

A készülék 27 hüvelykes, TN panelt dolgoztat, amely 2560 x 1440 felbontást kínál. A kijelző természetesen kezeli a HDR tartalmakat, 240 Hz frissítési frekvenciával dolgozik, 3 ms válaszidő (1 ms túlhajtva) mellett. A nyolc bites panel képes lefedni a DCI-P3 színtér kilencven százalékát és az AMD Radeon FreeSync 2 eljárás támogatásával biztosítja a maradéktalan felhasználói élményt. A betekintési szögek 170 (H), illetve 160 (V) fokosak, így kiszorított helyzetből is elfogadható látványt kapunk. Mivel a megjelenítő egészen vékony oldalsó keretekkel rendelkezik, kiválóan használható több monitoros rendszerekhez.

Omen X hátulról

A készülék rendelkezik az összes egészségmegőrző (Low Blue, Anti-Flicker) technológiával, s természetesen a játékosokat célkeresztbe fogó szoftveres segítségek sem maradtak ki. A testreszabást az Omen Command Center könnyíti meg, amin keresztül az összes fontos érték módosítására lehetőség van. Az igény esetén falra is felszerelhető kijelző hátoldalán HDMI 2.0, DisplayPort 1.4, USB 3.0 konnektorok és fejhallgató kimenet kapott helyet. A HP Omen X 27 szeptemberben debütál a tengerentúlon, ahol 650 dollárt kérnek majd érte. A hazai forgalmazásról egyelőre nincs információnk.

Képek: HP