A Panasonic leleplezte a nyár elején bejelentett full-frame érzékelővel rendelkező, digitális, cserélhető objektíves, tükör nélküli LUMIX S1H fényképezőgépet.

A kifejezetten filmfelvételek készítésére tervezett kamerát a legújabb fejlesztésű, alul áteresztő (AA) szűrővel ellátott 24,2 megapixeles CMOS érzékelővel szerelték. A feldolgozásért a Venus Engine felel, amely nagy fényérzékenység mellett is alacsony szinten képes tartani a zajt. A 14+ fokozatos dinamikatartomány tökéletesen megfelel egy mozikamera képességének, ráadásul a V-Log / V-Gamut mentésre is lehetőség van. Az egyedi hőelvezető technológia és a beépített légkavaró, üzemmódtól függetlenül korlátlan idejű használatot biztosít.

A készülék többek között támogatja a HDR, HLG felvételi módokat, 6K felbontást és 10 bites csatornánkénti színmélységet kínál. Az eszköztár számos praktikus filmes funkciót tartalmaz, amely megkönnyíti az alkotói folyamatot. A Dual I.S. 2 képstabilizátor gyakorlatilag bármely elmozdulást képes hatékonyan korrigálni, így hosszabb záridő használatára is lehetőség nyílik. A hátoldalon kihajtható és elforgatható LCD kijelző (3,2 hüvelyk) és nagy sebességű Real View Finder képkereső, míg felül megvilágítható státusz LCD kapott helyet.

A kamerához L bajonettes objektívek társíthatók, így közel ötven különböző kiegészítő áll a felhasználók rendelkezésére. A csatlakozásként sztereó mikrofon, fejhallgató, HDMI konnektorokat, illetve adapterrel használható XLR portot kapunk, belső tárhelyként UHS-II kártyák használhatók. Az újdonság megjelenésével már három, eltérő célra használható kamera található a Panasonic Lumix S szériában. Az S1R elsősorban a nagy felbontású képek készítéséhez ajánlott, az S1 fotók és videók rögzítésére alkalmas hibrid gép, míg a S1H dedikáltan filmkészítésére készült. A kamera forgalmazása szeptemberben kezdődik, 4000 eurós áron.

Képek: Panasonic