Bár jelenleg is nagyra értékeli az Apple-t Steve Wozniak, a cég egykori társalapítója, de szerinte már évekkel ezelőtt fel kellett volna azt darabolni. 

Gyakran hangoztatja a véleményét az Apple jelenlegi stratégiájával kapcsolatban az egykori társalapító Steve Wozniak, aki ismét kritikát fogalmazott meg az óriásvállalattal kapcsolatban. Szerinte ugyanis már évekkel korábban fel kellett volna darabolni az Apple-t.

Wozniak nem feltétlen kormányzati beavatkozásra gondol, ő inkább olyan környezetet teremtene, amelyben például a mérnökök szabadon, függetlenül dolgozhatnak. Mintaként a HP-t említette, amely a múltban szabad utat engedett neki a munkában: a mérnökök éjszaka is bemehettek, és mindenhez szabadon hozzáfértek a munkájuk érdekében.

A társalapító szerint a tech szektorban a nagy cégek túl nagyra és túl erősre nőttek, túlságosan nagy befolyással rendelkeznek az életünkben, és elveszik tőlünk a választás lehetőségét. Ennek ellenére szerinte az Apple a legjobb cégek közül való, ugyanis leginkább termékek értékesítéséből szerez pénzt, nem az emberek követéséből.

Fotók: CNBC, Wired