Komoly hangtechnikát villantott a Roku

A soundbar nem egy új dolog, de a Roku terméke a maga helyén mégis kiemelkedik a tömegből, és ez nem egy fizetett hirdetés. 

A Roku Smart SoundBar nem csupán annyit csinál, hogy megtölti hanggal a szobát, hanem képes HD-ben és 4K-ban is streamelni, illetve HDR-rel is rendelkezik. A gyártó saját operációs rendszerével működő eszköz telepítése elég egyszerű, a felhasználói felület sincs agyonbonyolítva, ráadásul rajta keresztül bő félmillió filmhez és sorozathoz férünk hozzá, nem is beszélve arról a több millió zenéről, amihez szintén. A prémiumnak számító rendszer extrém tisztaságot, tengerfenéknyi mélységet, és dinamikus basszust biztosít. Nem véletlen, hogy a vezérigazgató tartja az IFA 2019 nyitóbeszédét, és az sem, hogy korábbi cikkünkben leírtuk, a tengerentúli cég komoly tervekkel rendelkezhet európai fronton.


Mindezek mellett intelligens hangerő vezérlést is kapunk, ami annyit tesz, hogy például a körömrágóan izgalmas parlamenti közvetítéseket megszakító reklámok hangereje nem fog felriasztani békés álmunkból. Éjszaka is hasonló a helyzet, mivel a rendszer a hangosabb jeleneteket automatikusan halkítja, míg a csendesebbeket hangosítja, így nem nekünk kell vergődni kétpercenként a hangerővel. A Roku soundbar októberben kerül majd a boltokba, és az ára sem vészes, hiszen 180 dollárt kell a pénztárnál hagyni, ami kicsivel több, mint ötvenezer forint. Kérdés, hogy mennyibe fáj mindez, mire eljut kicsiny hazánkba, de ne keseredjünk el rögtön az elején.

Címkép: Techeblog 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?